Cake Love - minden, ami torta

Imádok sütni. Ez egy egyszerű mondat, mégsem adja vissza igazán, mit is érzek torták készítése közben. Ezért úgy döntöttem, hogy blogban osztom meg imádatomat, receptjeimet és képeimet mindazokkal, akik hasonló megszállottságot éreznek. Remélem, hogy a receptek elnyerik mindenki tetszését, és talán azoknak is meghozza a kedvét a sütéshez, akik még sosem próbálkoztak ilyesmivel. Szóval jó olvasást, aztán pedig kellemes sütögetést kívánok mindenkinek! :)

Friss topikok

  • henrisan: Használtál a tortához tartó rudakat? (2014.08.10. 16:10) Roskatag torta
  • Micica: Szia! Érdeklődnék, hogy miként festhetőek ezek a fondanok, és miként érdemesebb kinyújtani? Kézzel... (2012.06.19. 17:32) Fondan készítése III.
  • KnéKata: Szia Rita. Nagyon szépek a tortáid. Szeretném megkérdezni,hogy rendelésre készítesz-e ilyen gyöny... (2012.06.19. 17:32) Szülinapi zongora torta
  • SzNicol: Szia! Leírnád légyszi hogy a Dj pultos torta díszítését hogy csináltad? (2012.06.19. 17:32) Joghurtos-málnás torta
  • rita.kun: @Kondor Timsi: Ezt most komolyan mondod?? :) háát ha ennyire megbízol bennem én ezer örömmel megcs... (2011.09.09. 08:00) Köszöntés

Piskóta recept

2012.01.20. 22:00 | rita.kun | Szólj hozzá!

Nekem eddig mindig problémát okozott az, hogy a piskótám nem akart rendesen megnőni, aminek következtében mindig 2-3-szor annyi tésztát kellett megsütnöm, hogy legyen a tortának egy kis magassága. Sok időmbe is került, és persze több alapanyagot is kellett felhasználnom hozzá.
A tortadíszítés alapjai című könyvben viszont találtam egy piskóta receptet "rugalmas piskóta" néven, ami gyönyörűen megnő a sütőben.

Hozzávalók:

- 7 tojás
- 13-14 dkg liszt
- 200 g cukor
- másfél kk. sütőpor
- 2 cs. pudingpor (vaníliás a sárga piskótához, csokis a sötéthez)
- 5 ek. víz
- egy csipet só

A tojásokat külön tálakban szétválasztjuk. A fehérjéket a csipet sóval és az 5 evőkanál vízzel együtt robotgép segítségével felverjük, miközben fokozatosan hozzáadunk 100 g cukrot. A cukor másik felét hozzáadjuk a tojások sárgáihoz és azokat is felverjük fehéredésig. A két masszát összeöntjük és minden más alapanyagot is hozzáadunk ügyelve arra, hogy a lisztet szitáljuk le előtte, hogy ne legyen a végeredmény csomós.
Sütőpapírral kibélelt formába tesszük és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
A sütés ideje eléggé szubjektív dolog. Mindig a sütőtől függ, nekem is volt már, hogy kellett 40-45 perc is a sütéshez, a lényeg, hogy mindig ellenőrízzük hústűvel!
A piskóta szép nagyra fog nőni és a normál méretű formában készült tésztát háromfelé tudjuk majd vágni!

Én mostanában (többek között) egy csokis-meggyes tortához használtam ezt a receptet, ami így nézett ki:

 

A malackát formázható keksz-massza és marcipán segítségével készítettem, a feliratot meg az oldal-díszítést pedig olvasztott csokoládéból, amit előszor zsírpapírra nyomtam ki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cakelove.blog.hu/api/trackback/id/tr563602747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása