Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 12 dkg Ráma margarin
- 3-4 kanál kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- rum vagy rum aroma
- 2-3 dl meggylé (meggyszörp is tökéletes, de a már vízzel hígított változata!)
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, és azonnal megformázzuk a kívánt alakzatot/ figurát. Ha nem dolgozunk vele azonnal, feltétlenül zacskóba kell tenni, különben kiszárad!
Formázás után természetesen be lehet vonni marcipánnal, fondannal, csokival, ki mit szeret, és díszíteni. Én egy harcsát formáztam meg belőle, ami a tejszínhabbal bevont torta tetejére került. Bevontam szürke marcipánnal, kialakítottam a szemét, orrát száját, majd feketét és zöldet kevertem össze és azzal festettem az egészet mocsár színűre. Az uszonyait külön formáztam meg, befestettem és a hal oldalához illesztettem.
A massza egy kicsit olyan ízű, mint a kókuszgolyó, nagyon finom, jól formázható, ajánlom mindenkinek! :)