Ezt a receptet az egyik kedvenc csokoládés receptkönyvemben találtam, és nagy sikere volt. Ez még az első próbálkozásaim egyike. :) A fehércsoki miatt eléggé édes.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 tojás
- 50 g cukor
- 50 g liszt
- 50 g fehércsokoládé megolvasztva
A trüffelmázhoz:
- 300 g zsíros tejszín
- 350 g fehér csokoládé darabokra törve
- 250 g túró
A díszítéshez:
- ét- vagy tejcsokoládéból készült csokoládéforgács
- kakaópor
Elkészítés:
Enyhén kikenünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát, majd az aljára sütőpapírt helyezünk.
A tojást és a cukrot habverővel habosra verjük, majd a lisztet is belekeverjük. Megolvasztunk 50g fehércsokoládét és azt is a tésztához adjuk. Tortaformába töltjük és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni, majd visszatesszük a megtisztított tortaformába.
A mázhoz folyamatos keverés mellett felfőzzük a tejszínt. Hagyjuk kissé hűlni, aztán beletesszük a fehér csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, kissé lehűtjük, majd belekeverjük a túrót. A keveréket elosztjuk a tortán, majd 2 órára a hűtőbe tesszük. Miután lehűlt kivesszük a formából, majd csokiforgáccsal és kakaóporral meghintve tálaljuk.