Ezt a receptet is a www.tortaimado.hu oldalon találtam, és első látásra nagyon megtetszett. Alig vártam, hogy végre friss meggyhez jussak, mert ahogy gondoltam a torta gyönyörű lett és nagy megelégedésemre mindenki imádta. Egy héten belül hármat is kellett sütnöm. :)
Hozzávalók:
20 - 25 dkg babapiskóta
1 db 5 tojásos piskóta tortalap (26 cm átmérőjű)
(5 tojás, 5 ek. cukor, 5 ek. liszt, késhegynyi sütőpor)
Meggyes krém:
30 dkg kimagozott meggy
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
½ mokkáskanál fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl víz
Mascarponés krém:
25 dkg Mascarpone krémsajt
3 evőkanál porcukor
1 csomag vanília ízű pudingpor
5 dl tej
5 evőkanál cukor
1 evőkanál zselatin
0.5 dl víz
2.5 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
A babapiskóta mártogatásához:
1. 5 dl narancslé / vagy befőttlé, vagy tetszés szerint likőr
Elkészítés:
A meggyes krémhez a meggyet a cukrokkal és a fahéjjal megpároljuk, a végén hozzáadjuk a hideg vízben simára kevert keményítőt, és további egy-két perc alatt besűrítjük.
Időnként megkeverve kihűtjük.
Elkészítjük a pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon, szintén hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a hideg pudingot, és jól elkeverjük.
A zselatint a vízben kis lángon feloldjuk langyosra, és amikor már áttetsző, akkor egy kis krémmel elkeverjük, és a nagyobb mennyiséghez adjuk.
A tortalapot két lapra szeljük, kapcsos tortaformába illesztjük az egyik lapot.
A tortalap széléből előzőleg levágunk egy kicsit körben, hogy a babapiskótákat mellé lehessen állítani a forma széle mentén. Mielőtt a babapiskótákat beillesztjük, belső oldalukat egy pillanatra megmártjuk narancslében, vigyázva, hogy nehogy eláztassuk.
A piskótalapot is meglocsolgatjuk egy kis narancslével (likőrrel), erre kerül a meggyes krém fele, amelyre a mascarponés krém felét simítjuk. Rátesszük a másik lapot, és ugyanígy járunk el.
Tetejét tejszínhabbal vonjuk be, másnapig hagyjuk hűtőben dermedni, és tálalás előtt óvatosan lehúzzuk róla a tortakarikát.