Cake Love - minden, ami torta

Imádok sütni. Ez egy egyszerű mondat, mégsem adja vissza igazán, mit is érzek torták készítése közben. Ezért úgy döntöttem, hogy blogban osztom meg imádatomat, receptjeimet és képeimet mindazokkal, akik hasonló megszállottságot éreznek. Remélem, hogy a receptek elnyerik mindenki tetszését, és talán azoknak is meghozza a kedvét a sütéshez, akik még sosem próbálkoztak ilyesmivel. Szóval jó olvasást, aztán pedig kellemes sütögetést kívánok mindenkinek! :)

Friss topikok

  • henrisan: Használtál a tortához tartó rudakat? (2014.08.10. 16:10) Roskatag torta
  • Micica: Szia! Érdeklődnék, hogy miként festhetőek ezek a fondanok, és miként érdemesebb kinyújtani? Kézzel... (2012.06.19. 17:32) Fondan készítése III.
  • KnéKata: Szia Rita. Nagyon szépek a tortáid. Szeretném megkérdezni,hogy rendelésre készítesz-e ilyen gyöny... (2012.06.19. 17:32) Szülinapi zongora torta
  • SzNicol: Szia! Leírnád légyszi hogy a Dj pultos torta díszítését hogy csináltad? (2012.06.19. 17:32) Joghurtos-málnás torta
  • rita.kun: @Kondor Timsi: Ezt most komolyan mondod?? :) háát ha ennyire megbízol bennem én ezer örömmel megcs... (2011.09.09. 08:00) Köszöntés

Meggyes Charlotte

2011.08.28. 11:25 | rita.kun | Szólj hozzá!

Ezt a receptet is a www.tortaimado.hu oldalon találtam, és első látásra nagyon megtetszett. Alig vártam, hogy végre friss meggyhez jussak, mert ahogy gondoltam a torta gyönyörű lett és nagy megelégedésemre mindenki imádta. Egy héten belül hármat is kellett sütnöm. :)

Hozzávalók:

 

20 - 25 dkg babapiskóta
1 db 5 tojásos piskóta tortalap (26 cm átmérőjű)

(5 tojás, 5 ek. cukor, 5 ek. liszt, késhegynyi sütőpor)

Meggyes krém:

30 dkg kimagozott meggy
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
½ mokkáskanál fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl víz

Mascarponés krém:

25 dkg Mascarpone krémsajt
3 evőkanál porcukor
1 csomag vanília ízű pudingpor
5 dl tej
5 evőkanál cukor
1 evőkanál zselatin
0.5 dl víz

2.5 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A babapiskóta mártogatásához:
1. 5 dl narancslé / vagy befőttlé, vagy tetszés szerint likőr

 

Elkészítés:

 

A meggyes krémhez a meggyet a cukrokkal és a fahéjjal megpároljuk, a végén hozzáadjuk a hideg vízben simára kevert keményítőt, és további egy-két perc alatt besűrítjük.
Időnként megkeverve kihűtjük.

Elkészítjük a pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon, szintén hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a hideg pudingot, és jól elkeverjük.
A zselatint a vízben kis lángon feloldjuk langyosra, és amikor már áttetsző, akkor egy kis krémmel elkeverjük, és a nagyobb mennyiséghez adjuk.

A tortalapot két lapra szeljük, kapcsos tortaformába illesztjük az egyik lapot.
A tortalap széléből előzőleg levágunk egy kicsit körben, hogy a babapiskótákat mellé lehessen állítani a forma széle mentén. Mielőtt a babapiskótákat beillesztjük, belső oldalukat egy pillanatra megmártjuk narancslében, vigyázva, hogy nehogy eláztassuk.

A piskótalapot is meglocsolgatjuk egy kis narancslével (likőrrel), erre kerül a meggyes krém fele, amelyre a mascarponés krém felét simítjuk. Rátesszük a másik lapot, és ugyanígy járunk el.

Tetejét tejszínhabbal vonjuk be, másnapig hagyjuk hűtőben dermedni, és tálalás előtt óvatosan lehúzzuk róla a tortakarikát.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://cakelove.blog.hu/api/trackback/id/tr543185188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: meggy mascarpone babapiskóta meggyes charlotte
süti beállítások módosítása