Cake Love - minden, ami torta

Imádok sütni. Ez egy egyszerű mondat, mégsem adja vissza igazán, mit is érzek torták készítése közben. Ezért úgy döntöttem, hogy blogban osztom meg imádatomat, receptjeimet és képeimet mindazokkal, akik hasonló megszállottságot éreznek. Remélem, hogy a receptek elnyerik mindenki tetszését, és talán azoknak is meghozza a kedvét a sütéshez, akik még sosem próbálkoztak ilyesmivel. Szóval jó olvasást, aztán pedig kellemes sütögetést kívánok mindenkinek! :)

Friss topikok

  • henrisan: Használtál a tortához tartó rudakat? (2014.08.10. 16:10) Roskatag torta
  • Micica: Szia! Érdeklődnék, hogy miként festhetőek ezek a fondanok, és miként érdemesebb kinyújtani? Kézzel... (2012.06.19. 17:32) Fondan készítése III.
  • KnéKata: Szia Rita. Nagyon szépek a tortáid. Szeretném megkérdezni,hogy rendelésre készítesz-e ilyen gyöny... (2012.06.19. 17:32) Szülinapi zongora torta
  • SzNicol: Szia! Leírnád légyszi hogy a Dj pultos torta díszítését hogy csináltad? (2012.06.19. 17:32) Joghurtos-málnás torta
  • rita.kun: @Kondor Timsi: Ezt most komolyan mondod?? :) háát ha ennyire megbízol bennem én ezer örömmel megcs... (2011.09.09. 08:00) Köszöntés

Gyúrható fondan (cukormassza) készítése I.

2011.08.14. 15:41 | rita.kun | Szólj hozzá!

A fondannal én nagyon sokáig hadilábon álltam. Egyrészt nagyon tetszettek azok a torták, amik ilyen bevonatot kaptak és én is meg akartam ezeket csinálni, másrészt viszont sosem sikerült azt az eredményt elérni, amire annyira vágytam. Végül minden tortám tejszínhabos bevonatot kapott, míg nem megtaláltam ezt a receptet. :)

A fondannal az a baj, hogy rengeteg recept kering az interneten. Néhány nyújtható, néhány folyékony változat, de olyan is van sok, ami nem is azt az eredményt hozza, amit ígérnek. Ráadásul kezdőként nehéz eldönteni, hogy a félkész állapotban lévő massza biztosan el van rontva, vagy csak gyúrni kell még egy kicsit.

Itt egy biztosan jó és kipróbált receptet fogok bemutatni nektek és a későbbiekben bemutatott fondanos tortáim is ezzel a praktikával készülnek.

Hozzávalók:

- 45,5 dkg porcukor
- 1,5 csapott teáskanál zselatinpor
- 2 evőkanál víz
- 1,5 evőkanál glükózszirup (a méz ugyanilyen jó)
- 2 teáskanál glicerin (patikákban kapható)

Elkészítés:

A zselatinport kis lángon feloldjuk a vízben, hozzáadjuk a glükózt és a glicerint, majd jól elkeverjük. Levesszük a tűzről, és apránként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomóssán váljon.

 

Nagyon kitartónak kell lenni, hiszen gyakorlatilag 5 evőkanál folyadékkal kell összedolgozni fél kiló porcukrot, ami egyáltalán nem könnyű. De nem szabad feladni! Ha jól csináljuk, akkor kb. fél óra munka után ezt az eredményt kell kapnunk:

 

Ebben az állapotában olyan, mint a nagyon nehezen formázható gyúrma. Kemény munka, de megéri, mivel szépen be lehet vele vonni a tortát, és színezhető is.
Amennyiben nem használjuk fel azonnal, légmentesen csomagoljuk be, majd ismételt használatkor gyúrjuk át. Így két hétig is eláll.

Ez a recept a http://verushy.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1108225 című weboldalról számazik, ahol más tortabevonási ötleteket is találhattok videóval együtt, ha mégsem menne olyan könnyen a dolog.

Sok sikert hozzá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://cakelove.blog.hu/api/trackback/id/tr293152699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: fondan cukormassza
süti beállítások módosítása