Hozzávalók:
A tésztához:
- 14 dkg darált keksz
- 1 dkg kakaópor
- 5 dkg vaj
- 2-3 evőkanál víz
A krémhez:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 2 tojás
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1-2 cl kókszlikőr vagy pár csepp kókuszesszencia
- 3 dl tejszín
- 1 csapott teáskanál zselatin
A mázhoz:
- 15 dkg tejcsokoládé
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
A tésztához beletesszük az összes hozzávalót egy tálba és jól összegyúrjuk őket, hogy a vaj ne maradjon benne darabos. Egy közepes méretű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. (Itt megjegyezném, hogy én másfélszeres adagot használtam mindenből, mert túl vékony lett volna az alap ilyen mennyiségekkel.)
A krémhez a két egész tojást összemelegítem a fehér csokoládéval addig, amíg folyamatos kevergetés mellett egyneművé válnak. Vigyázni kell viszont, hogy előbb olvadjon meg nagyjából a csoki és ahoz adjuk hozzá a tojást, mert ha túl sokat van tűzön, kicsapódhat a tojásfehérje. Ha nincs otthon ragadásmentes edény, amiben biztos nem ragad le a csoki, akkor biztosabb gőzfürdő fölött összemelegíteni őket. Miután egy kicsit hagytuk kihűlni, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kókuszlikőrt (én Pina Coladával helyettesítettem, mert az volt itthon). A zselatint hagyjuk megduzzadni a vízben, majd mikróban olvadásig felmelegítjük. Felverjük a tejszínhabot és összekeverjük a csokival és a zselatinnal, majd a krémet rátesszük a tésztára. 2-3 órára tegyük be a hűtőbe dermedni, vagy ha nagyon gyorsan kell a torta, akkor egy óra a mélyhűtőben is megteszi.
A mázhoz felverjük a tejszínt és összekeverjük a megolvasztott csokival, majd a tortára öntjük. Díszítésként tehetünk rá csokiforgácsot vagy kókuszreszeléket.