Cake Love - minden, ami torta

Imádok sütni. Ez egy egyszerű mondat, mégsem adja vissza igazán, mit is érzek torták készítése közben. Ezért úgy döntöttem, hogy blogban osztom meg imádatomat, receptjeimet és képeimet mindazokkal, akik hasonló megszállottságot éreznek. Remélem, hogy a receptek elnyerik mindenki tetszését, és talán azoknak is meghozza a kedvét a sütéshez, akik még sosem próbálkoztak ilyesmivel. Szóval jó olvasást, aztán pedig kellemes sütögetést kívánok mindenkinek! :)

Friss topikok

  • henrisan: Használtál a tortához tartó rudakat? (2014.08.10. 16:10) Roskatag torta
  • Micica: Szia! Érdeklődnék, hogy miként festhetőek ezek a fondanok, és miként érdemesebb kinyújtani? Kézzel... (2012.06.19. 17:32) Fondan készítése III.
  • KnéKata: Szia Rita. Nagyon szépek a tortáid. Szeretném megkérdezni,hogy rendelésre készítesz-e ilyen gyöny... (2012.06.19. 17:32) Szülinapi zongora torta
  • SzNicol: Szia! Leírnád légyszi hogy a Dj pultos torta díszítését hogy csináltad? (2012.06.19. 17:32) Joghurtos-málnás torta
  • rita.kun: @Kondor Timsi: Ezt most komolyan mondod?? :) háát ha ennyire megbízol bennem én ezer örömmel megcs... (2011.09.09. 08:00) Köszöntés

Csokis-kókuszos torta

2012.04.01. 18:05 | rita.kun | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

 

A tésztához:

- 14 dkg darált keksz
- 1 dkg kakaópor
- 5 dkg vaj
- 2-3 evőkanál víz

A krémhez:

- 20 dkg fehér csokoládé
- 2 tojás
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1-2 cl kókszlikőr vagy pár csepp kókuszesszencia
- 3 dl tejszín
- 1 csapott teáskanál zselatin

A mázhoz:

- 15 dkg tejcsokoládé
- 1 dl tejszín

 

Elkészítés:

 

A tésztához beletesszük az összes hozzávalót egy tálba és jól összegyúrjuk őket, hogy a vaj ne maradjon benne darabos. Egy közepes méretű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. (Itt megjegyezném, hogy én másfélszeres adagot használtam mindenből, mert túl vékony lett volna az alap ilyen mennyiségekkel.)

A krémhez a két egész tojást összemelegítem a fehér csokoládéval addig, amíg folyamatos kevergetés mellett egyneművé válnak. Vigyázni kell viszont, hogy előbb olvadjon meg nagyjából a csoki és ahoz adjuk hozzá a tojást, mert ha túl sokat van tűzön, kicsapódhat a tojásfehérje. Ha nincs otthon ragadásmentes edény, amiben biztos nem ragad le a csoki, akkor biztosabb gőzfürdő fölött összemelegíteni őket. Miután egy kicsit hagytuk kihűlni, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kókuszlikőrt (én Pina Coladával helyettesítettem, mert az volt itthon). A zselatint hagyjuk megduzzadni a vízben, majd mikróban olvadásig felmelegítjük. Felverjük a tejszínhabot és összekeverjük a csokival és a zselatinnal, majd a krémet rátesszük a tésztára. 2-3 órára tegyük be a hűtőbe dermedni, vagy ha nagyon gyorsan kell a torta, akkor egy óra a mélyhűtőben is megteszi.

A mázhoz felverjük a tejszínt és összekeverjük a megolvasztott csokival, majd a tortára öntjük. Díszítésként tehetünk rá csokiforgácsot vagy kókuszreszeléket.

A bejegyzés trackback címe:

https://cakelove.blog.hu/api/trackback/id/tr114354333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: kókusz fehércsoki tejcsoki
süti beállítások módosítása