Cake Love - minden, ami torta

Imádok sütni. Ez egy egyszerű mondat, mégsem adja vissza igazán, mit is érzek torták készítése közben. Ezért úgy döntöttem, hogy blogban osztom meg imádatomat, receptjeimet és képeimet mindazokkal, akik hasonló megszállottságot éreznek. Remélem, hogy a receptek elnyerik mindenki tetszését, és talán azoknak is meghozza a kedvét a sütéshez, akik még sosem próbálkoztak ilyesmivel. Szóval jó olvasást, aztán pedig kellemes sütögetést kívánok mindenkinek! :)

Friss topikok

  • henrisan: Használtál a tortához tartó rudakat? (2014.08.10. 16:10) Roskatag torta
  • Micica: Szia! Érdeklődnék, hogy miként festhetőek ezek a fondanok, és miként érdemesebb kinyújtani? Kézzel... (2012.06.19. 17:32) Fondan készítése III.
  • KnéKata: Szia Rita. Nagyon szépek a tortáid. Szeretném megkérdezni,hogy rendelésre készítesz-e ilyen gyöny... (2012.06.19. 17:32) Szülinapi zongora torta
  • SzNicol: Szia! Leírnád légyszi hogy a Dj pultos torta díszítését hogy csináltad? (2012.06.19. 17:32) Joghurtos-málnás torta
  • rita.kun: @Kondor Timsi: Ezt most komolyan mondod?? :) háát ha ennyire megbízol bennem én ezer örömmel megcs... (2011.09.09. 08:00) Köszöntés

Fehér trüffeltorta

2011.08.12. 17:02 | rita.kun | Szólj hozzá!

Ezt a receptet az egyik kedvenc csokoládés receptkönyvemben találtam, és nagy sikere volt. Ez még az első próbálkozásaim egyike. :) A fehércsoki miatt eléggé édes.

Hozzávalók:

A tésztához:
- 2 tojás
- 50 g cukor
- 50 g liszt
- 50 g fehércsokoládé megolvasztva

A trüffelmázhoz:
- 300 g zsíros tejszín
- 350 g fehér csokoládé darabokra törve
- 250 g túró

A díszítéshez:
-
ét- vagy tejcsokoládéból készült csokoládéforgács
- kakaópor

Elkészítés:

Enyhén kikenünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát, majd az aljára sütőpapírt helyezünk.
A tojást és a cukrot habverővel habosra verjük, majd a lisztet is belekeverjük. Megolvasztunk 50g fehércsokoládét és azt is a tésztához adjuk. Tortaformába töltjük és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni, majd visszatesszük a megtisztított tortaformába.

A mázhoz folyamatos keverés mellett felfőzzük a tejszínt. Hagyjuk kissé hűlni, aztán beletesszük a fehér csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, kissé lehűtjük, majd belekeverjük a túrót. A keveréket elosztjuk a tortán, majd 2 órára a hűtőbe tesszük. Miután lehűlt kivesszük a formából, majd csokiforgáccsal és kakaóporral meghintve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://cakelove.blog.hu/api/trackback/id/tr23148977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: fehércsoki trüffeltorta
süti beállítások módosítása