Cake Love - minden, ami torta

Imádok sütni. Ez egy egyszerű mondat, mégsem adja vissza igazán, mit is érzek torták készítése közben. Ezért úgy döntöttem, hogy blogban osztom meg imádatomat, receptjeimet és képeimet mindazokkal, akik hasonló megszállottságot éreznek. Remélem, hogy a receptek elnyerik mindenki tetszését, és talán azoknak is meghozza a kedvét a sütéshez, akik még sosem próbálkoztak ilyesmivel. Szóval jó olvasást, aztán pedig kellemes sütögetést kívánok mindenkinek! :)

Friss topikok

  • henrisan: Használtál a tortához tartó rudakat? (2014.08.10. 16:10) Roskatag torta
  • Micica: Szia! Érdeklődnék, hogy miként festhetőek ezek a fondanok, és miként érdemesebb kinyújtani? Kézzel... (2012.06.19. 17:32) Fondan készítése III.
  • KnéKata: Szia Rita. Nagyon szépek a tortáid. Szeretném megkérdezni,hogy rendelésre készítesz-e ilyen gyöny... (2012.06.19. 17:32) Szülinapi zongora torta
  • SzNicol: Szia! Leírnád légyszi hogy a Dj pultos torta díszítését hogy csináltad? (2012.06.19. 17:32) Joghurtos-málnás torta
  • rita.kun: @Kondor Timsi: Ezt most komolyan mondod?? :) háát ha ennyire megbízol bennem én ezer örömmel megcs... (2011.09.09. 08:00) Köszöntés

Almás sütemény

2011.09.21. 07:22 | rita.kun | Szólj hozzá!

Anya keresztapja, Győző bácsi, rengeteg nyári almát hozott nekünk a szünetben és közben folyton macerált, hogy mikor készül már belőle egy finom sütemény. Addig hallgattam, hogy végül kerestem egy receptet a neten, ami nagyon jól be vált. :)
A legnagyobb kritikusom, édesapám is imádta, mert azt mondta, hogy olyan íze van, mint a nagymama sütijének. Tehát siker elkönyvelve, azóta csináltam már ilyen sütit egy párszor! ;) :)

Hozzávalók:

 

 Tészta:
- 50 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 5 g sütőpor
- 1 dl tejföl
- 17 dkg zsír vagy 20 dkg margarin   (margarinnal finomabb!)

Töltelék:
- 2 kg nyári alma,
- 5dkg cukor,
- 1 cs. vaniliás cukor
- fahéj

 

 

Elkészítés:

 

 Az almát meghámozom, durvára reszelem, és a cukorral együtt állni hagyom, amíg a tészta elkészül. Meglocsolom egy kis citromlével, hogy ne barnuljon nagyon meg, s reszelek bele citrom héját.
A tésztát összekeverem, kettéosztom és kinyújtom. A vastagabbik kerül a tepsi aljára, majd a jól kicsavart almát ráegyengetem, lehet jó vastagon is, mert ez a tészta nem ázik át, ha jól kifacsarva halmozzuk rá, majd a vékonyabbik tésztát a tetejére simítom. Kiszúrogatom villával, s negyven perc alatt, közepes hőfokon készre sütöm.
Ha nincs nyári almám, akkor bármilyenből elkészíthetem, csak egy kicsit több citromot teszek bele. Ha viszont sok terem nyáron, akkor lereszelve lefagyaszthatom, s télen ugyanígy felhasználható.

A bejegyzés trackback címe:

https://cakelove.blog.hu/api/trackback/id/tr93242561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: alma
süti beállítások módosítása