Cake Love - minden, ami torta

Imádok sütni. Ez egy egyszerű mondat, mégsem adja vissza igazán, mit is érzek torták készítése közben. Ezért úgy döntöttem, hogy blogban osztom meg imádatomat, receptjeimet és képeimet mindazokkal, akik hasonló megszállottságot éreznek. Remélem, hogy a receptek elnyerik mindenki tetszését, és talán azoknak is meghozza a kedvét a sütéshez, akik még sosem próbálkoztak ilyesmivel. Szóval jó olvasást, aztán pedig kellemes sütögetést kívánok mindenkinek! :)

Friss topikok

  • henrisan: Használtál a tortához tartó rudakat? (2014.08.10. 16:10) Roskatag torta
  • Micica: Szia! Érdeklődnék, hogy miként festhetőek ezek a fondanok, és miként érdemesebb kinyújtani? Kézzel... (2012.06.19. 17:32) Fondan készítése III.
  • KnéKata: Szia Rita. Nagyon szépek a tortáid. Szeretném megkérdezni,hogy rendelésre készítesz-e ilyen gyöny... (2012.06.19. 17:32) Szülinapi zongora torta
  • SzNicol: Szia! Leírnád légyszi hogy a Dj pultos torta díszítését hogy csináltad? (2012.06.19. 17:32) Joghurtos-málnás torta
  • rita.kun: @Kondor Timsi: Ezt most komolyan mondod?? :) háát ha ennyire megbízol bennem én ezer örömmel megcs... (2011.09.09. 08:00) Köszöntés

Joghurtos-málnás torta

2011.08.15. 19:08 | rita.kun | 2 komment

Mostanában cukrász tevékenységem azon szakaszába léptem, amikor már nem elégszem meg azzal, ha egy süti finom, szépnek is kell lennie! :) Imádom, ha egy sütemény nem csak ízre jó, hanem a szemet is gyönyörködteti, de szeintem rajtam kívül még sokan így vannak ezzel. Hiszen mindenki szívesebben eszik olyan ételt, ami külsőre is bíztató, nem igaz? :)

 

Hozzávalók:

  • 1 db 26 cm átmérőjű sárga piskóta (a recept itt is megtalálható vagy itt)
  • 7 db lapzselatin
  • 0,5 l (natúr) joghurt
  • 18 dkg porcukor
  • 6 dl habtejszín

 

Elkészítés:

  1. Első lépésként süssük meg a sárga piskóta lapot.
  2. A joghurtos krémhez a zselatint áztassuk be hideg vízbe. A joghurtot kézi habverővel keverjük el a porcukorral. Egy keveset (kb. 5 evőkanál) ebből a joghurtos masszából egy kisebb edényben langyosítsunk meg, zárjuk el alatta a hőt. A meglágyult zselatint nyomjuk ki kezeink között, és kevergetve oldjuk fel a langyos joghurtban. Hagyjuk kihűlni, de ne hagyjuk zselésedni! Közben verjük fel a tejszínhabot.
  3. A zselatinos joghurtot keverjük el a maradék joghurttal, adjuk hozzá először a tejszínhab felét és habverővel keverjük a joghurtos krémbe, majd  a másik felét már óvatosan keverjük (emeljük) bele.
  4. A tortát vágjuk három részre. Az alsó részt helyezzük egy tányérra, és állítható tortagyűrűt tegyünk köré, fixáljuk megfelelően. Ezután az alsó tortalapra kenjük a krém kb. 1/3-át, jöhet a következő tortalap, majd megint krém, megint tortalap. A maradék krémet kenjük a torta tetejére, simítsuk el. Kb. 6 órára tegyük hűtőszekrénybe.
    Én még emellett fagyasztott málnát is raktam minden réteg joghurtos krém alá, de ízlés szerint bármilyen fagyasztott gyümölcs felhasználható. Ha esetleg friss a gyümölcs annál jobb. :)
  5. Amikor megszilárdult bevonhatjuk fondannal vagy marcipánnal és kedvünk szerint díszíthetjük, vagy az egyszerűbb megoldáshoz a tejszínhabos bevonás is tökéletes.

Én mind a kettőt születésnapra csináltam, így mind a kettő szép fondanos bevonást kapott. :)

 

 

 

 

 

Ez a recept nálunk annyira bevált, hogy azóta megint elkészítettem, de most egy különleges kívánság keretében. Az egyik ismerősöm DJ-ként lép fel sok helyen, az ő születésnapjára csináltam DJ pult formájú tortát. A tortadíszítésben még teljesen kezdőnek számítok, de ahoz képest szerintem egészen tűrhető lett. Az ünnepeltnek mindenesetre tetszett. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://cakelove.blog.hu/api/trackback/id/tr543156136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kondor Timsi 2011.09.05. 21:14:39

Hihetetlenül jó lett.....:)

SzNicol 2012.06.19. 17:32:43

Szia! Leírnád légyszi hogy a Dj pultos torta díszítését hogy csináltad?
Címkék: joghurt málna formatorta élő virág
süti beállítások módosítása